MUSH Synnfjell vil i 2024 ha to sjekkpunkter, sjekkpunkt Halden i Nord Torpa og et villmarkssjekkpunkt ikke så langt fra Spåtind Fjellstue.
På sjekkpunkt Halden vil det være mat til kjørere og handlere, på villmarkssjekkpunktet vil det være bålkaffe og pølser (til kjørere).
Kjørere både i MUSH Synnfjell 200 og MUSH Synnfjell 120 skal innom sjekkpunkt Halden for obligatorisk hvile i 3 timer.
Deltagerne i MUSH Synnfjell 200 kjører videre og skal ta ut neste hvile på villmarkssjekkpunkt, mens kjørerne i MUSH Synfjell 120 kjører mot mål når de forlater sjekkpunkt Halden.
Vi vil legge ut tider for når kjørerne kommer til sjekkpunkt Halden, så snart starttidene for løpet er klare.
MUSH er én helg i året, hundekjøresesongen er lang. Fra første snøfall til snøen igjen er borte fra fjellet kjøres det hund i Synnfjellet. Torpa Idrettslag Hundegruppa har med støtte fra Nordre Land kommune etablert Camp Halden. Her er det overnattingsmulighet for tilreisende hundekjørere i to brakker med vedovn og mulighet for å lage seg mat og tørke klær. Tilgang på vann og utedo er det også. Gjennom hele sesongen er campen i flittig bruk av hundekjørere fra fjern og nær.
Halden er ikke bare et tomt stort jorde nord i Torpa, men hjemmet til vårt engasjerte vertskap, Kari og Tore Halden. Vi tok turen innom en søndag seint i september for å høre litt om deres tanker om MUSH Synnfjell. Det første spørsmålet var rett og slett; Hvorfor stille hus og hjem, gård og grunn til disposisjon for et bikkjeløp…og alt det medfører?
Første del av svaret var en hjertelig latter og noen lure smil. Kari og Tore er ganske så samstemte når det gjelder begrunnelsen. De vet at løpshelga er med på å skape stor aktivitet i bygda, noe de svært gjerne vil bidra til – de trekker fram at dette er et av årets store arrangementer i Torpa og at er det bare artig å være med å legge til rette. De ser at dette er lokalsamfunnsutvikling på høyt nivå.
Tore ønsker også å fremheve at det er ekstra stas når så mange er med på dugnad når det skal rigges til. Han understreker at det ikke hadde blitt noe løp hvis det ikke var for den velvilje bygdefolk viser for arrangementet. Så ligger det selvsagt også et sportslig engasjement der -både Kari og Tore er litt over middels interessert i langdistanse hundekjøring. Noe de viser gjennom hele sesongen med å holde Camp Halden oppe for tilreisende hundekjørere.
Hva innebærer det egentlig å være vertskap for et hundeløp i denne størrelsen?
Stikkordene kommer som perler på ei snor; klargjøring for sjekkpunkt med vann og ved og halm, mobilisering av mannskaper til selve løpshelga, holde snøen unna fram til løpet, få opp nødvendige sperringer og skilt, løype inn/ut. Og mange andre små og store oppgaver. Ikke alt kan gjøres på forhånd, så både Kari og Tore setter av ekstra fritid i dagene før løpet går av stabelen.
Løpshelga er ca 30 personer i full aktivitet på Halden, spann skal geleides til start og seinere geleides inn og ut av sjekkpunktet. Søndag morgen må også noen være på plass målgang. Hele kvelden skal bål skjøttes og det skal sikres at det er vann til bikkjene. Ikke minst skal det holdes orden på parkering.
Tore og Kari er glade for å kunne være vertskap for løpet, til beste forløpet og bygda. De understreker begge at det er en motivasjon i seg sjøl, å lage «The best MUSH Synnfjell ever». Alltid noe som kan forbedres og perfeksjoneres til beste for både publikum og kjørere. Løpet skal rett og slett oppleves som perfekt både for de som ser på og for de som deltar. Og vi som kjenner dem vet at det kommer fra hjertet! Selv om hele høsten går med til å planlegge og finslipe detaljer gleder både Tore og Kari seg over å kunne være en del av fellesskapet rundt MUSH Synnfjell.
Den beste belønninga er at det blir fullt hus i lavvoene og på jordet og at kjørerne kan ha en god opplevelse i Synnfjellet avslutter Kari og Tore.