Jenter, gutter, kvinner, menn og bikkjer

Jenter, gutter, kvinner, menn og bikkjer

Vi har sett litt nærmere på listene våre for MUSH Synnfjell og Synnfjell Rundt 2021. Pr i dag er det totalt 91 kjørere påmeldt.

Vi noterer at det er 5 jenter og 3 gutter under 18 år, flere er også under 15 år. Lover godt for rekrutteringa. Gjennomsnittsalderen, ut fra de vi har alder på, er 42 år i MUSH Synnfjell, mens den i Synnfjell Rundt er 39 år.

Yngste deltaker i løpene er 11 år og eldste 70 år. En aldersforskjell på 59 år, altså et hav av erfaring. Alle under 15 år kjører sammen med en voksen deltaker. Denne måten å gjøre det på gir muligheter for erfaringsdeling på en svært god måte. Mange år med oppsamlet kunnskap kan formidles langs sporet.

MUSH Synnfjell har 36 påmeldte menn og 19 kvinner. I Synnfjell Rundt har 17 kvinner meldt seg på og 19 menn. Altså flere menn enn kvinner i det lengste løpet.

Vi er glade for at Synnfjell Rundt har blitt en suksess siden vi gjennomførte løpet for første gang for noen år siden. For mange er dette det første ordentlige løpet de kjører. Antallet deltakere har økt år for år, og flere og flere unge kjørere stiller til start. Vi har over tid sett at flere som har debutert som løpskjører i Synnfjell Rundt neste år stiller i MUSH Synnfjell, og igjen bruker det løpet som kvalifiseringsløp for f.eks. Femundløpet eller Finnmarksløpet.

Både kjønns- og aldersfordeling forteller mye om langdistanse hundekjøring som idrett. Skjønn forening på tvers av generasjoner og like muligheter uavhengig av om du er jente eller gutt, kvinne eller mann. Dette liker vi.

Noe tall for hvor mange bikkjer folk stiller med har vi ikke. Men vi vet at kjørere gar stilt på startstreken med fra 16 som det meste og helt ned i 2. Noen har faktisk kjørt MUSH Synnfjell med ski og pulk og noen få bikkjer. Alt har «fordeler og ulemper», variasjonen gjør det morsommere. Tenker vi oss at snittet er 9 hunder og 90 deltakere blir det 810 firbente på startstreken.

I tillegg kan vi fortelle at det har begynt å komme snø i Synnfjellet. 10 cm er meldt de nærmeste dagene. Det er jo en start!

Les også: