Klubbene – en viktig del av hundesporten

Klubbene – en viktig del av hundesporten

Hundekjørere fra mange klubber er representert i MUSH Synnfjell og Synnfjell Rundt. Små og store klubber. Noen i «nabolaget» andre med tilhørighet litt lengre unna. Alle klubber gjør en viktig jobb for å legge til rette for hundesport i både små og store lokalsamfunn. Mange jobber også svært godt med rekruttering, enten det er barmark eller slede, sprint eller langdistanse. Mange timer legges ned for å skape gode rammer for hundekjøring landet rundt.
Varde IL, Trekkhund har pr i dag den høyeste prosentandelen av medlemmene som er påmeldt. Klubben holder til i Gjøvik/Vardal/Hov området og startet opp som klubb for 3 år siden. Varde IL Trekkhund har 25 medlemmer som satser på alt fra turspann til Finnmarksløpet. Av disse stiller 6 til start i Synnfjellet første helga i januar. Kanskje kommer det flere… Veldig bra!
I følge leder i klubben Jan Kåre Heiberg er det en glad og sosial liten gjeng som har ei lita klubbhytte hvor kjørere samles og prater hund. Det jobbes med å få til noen mil med i nærheten av klubbhytta, litt på sikt.
Flere av de andre klubbene i regionen er også godt representert; Gausdal Trekkhundklubb, Hakadal Sledhundeklubb og Valdres Trekkhundklubb.
Av deltakerlista fremgår det at både Oslomarka Trekkhundklubb, Hallingen Hundekjøyrarlag, Bergen Trekkhundklubb, Drammen Trekkhundklubb, Bærum Trekkhundklubb og Hamar Trekkhundklubb er representert. Før deltakerlistene er fulle er kanskje enda flere klubber representert?

Selvsagt er det kjørere fra Torpa IL, Hundegruppa på lista. Men denne helga i Synnfjellet er flere av våre kjørere opptatt med å arrangere.

Hipp hurra for engasjementet som skaper muligheter for aktivitet!

Les også: