Medvandrerne stiller opp for MUSH Synnfjell
Foto Medvandrerne

Medvandrerne stiller opp for MUSH Synnfjell

Kjenner du ikke organisasjonen Medvandrerne fra før? Da skal du få bli litt kjent med organisasjonen her og nå. Medvandrerne er en organisasjon der rusavhengige hjelper andre rusavhengige med naturen som base.

Vi er stolte og glade for at de nå vil bidra under MUSH Synnfjell 2022. Et kort øyeblikk var det litt nerver for om de kunne når vi måtte utsette løpet, men det var unødvendig. Få minutter etter at ny dialog var opprettet, var det bekreftet at de blir med oss helga 21.-23.01.22.

Medvandrerne vil primært bidra på sjekkpunkt Fløyterdammen, men trenger vi dem på sjekkpunkt Halden, stiller nok denne positive gjengen opp.

Naturen som metode

De skriver på sine hjemmesider:
“Gjennom motivasjonsturer, frivillig arbeid, erfaringsformidling, læring og andre sosiale aktiviteter skal vi skape en mestringsfølelse og sunne relasjoner hos den enkelte. Dette bidrar til motivasjon og til å være en bidragsyter i samfunnet.”

Videre skriver de: “Vi vil fokusere på det som gjør den enkelte frisk, flytte fokus vekk fra selve «sykdomsbildet». Gjennom mestring, ansvar og samhold vil «magien» vise sitt sanne ansikt. De fleste i Teamet har bred brukererfaring. Sammen med deltagerne vil det bli skapt en gruppedynamikk basert på åpenhet, ærlighet og villighet.
Gjennom unike opplevelser i naturen sammen med andre skape en mestringsfølelse hos den enkelte som i sin tur vil kunne gi motivasjon, et ønske og en tro på et ansvarlig liv uten bruk av rusmidler.”

Medvandrernes logo
Medvandrernes logo

Siden 2018 har Medvandrerne hatt ansvar for Femundløpets Sjekkpunkt Tufsingdalen. Her har de frivillige fra Medvandrerne løst store oppgaver sammen.

Vi gleder oss til samarbeidet med Medvandrerne!

Se også artikkel om Medvandrerne på Femundløpets nettsider.

Les også: