MUSH Synnfjell EXTRA - kvalifisering for Femundløpets F650

MUSH Synnfjell EXTRA - kvalifisering for Femundløpets F650

MUSH Synnfjell er alltid i utvikling. Nye løp, nye måter å gjøre ting på. Nytt denne gangen er MUSH Synnfjell EXTRA. Et løp på ca 400 km. Første halvdelen av løpet gjennomføres som det ordinære MUSH Synnfjell, etter passering av målstreken for MUSH Synnfjell og en obligatorisk hvile på Sjekkpunkt Halden blir kjørerne overlatt til seg selv. Nye 200 km ligger foran dem. Fra da av er løpet digitalt. Alle må ha installert appen «The Musher», slik at det logges at de har kjørt riktig distanse og på rett sted.

Vi vil selvsagt sørge for sikkerhet og dyrevelferd, men det er ingen service til kjørerne. Ingen halm, ikke vannposter, ingen mat å få kjøpt eller steder å varme seg. De vil bli tatt godt i mot når de kommer i mål.

Eksakt hvilken trasé som skal kjøres vil ikke bli klart før nærmere løpsstart, enten blir det inn mot Gausdal og Gausdal THK sine løyper eller det blir over mot Valdres og Valdres THK sine løyper. Dette avhenger av snø- og værforhold.

Det er stas å kunne utvide og gjøre MUSH Synnfjell attraktivt for enda flere kjørere. De som liker å kjøre langt.

Ideen kom opp fordi ingen nye kjørere fikk kvalifisert seg til den lengste distansen i Femundløpet (F650) i 2020, da tilnærmet alt av løp ble avlyst. Her er muligheten. MUSH Synnfjell EXTRA er godkjent som kvalifiseringsløp for F650.

MUSH Synnfjell har 50 plasser, inkludert de som vil delta i MUSH Synnfjell EXTRA, så ikke nøl med å melde deg på.

Her finner du påmeldingslinken.

Les også: