Breddecup langdistanse 2021

Vinteren 2021 kjøres for første gang i nyere tid en cup i norsk langdistanse hundekjøring. Har det skjedd før er det i så fall lenge siden….

Målet er å bidra til rekruttering og å skape flere arenaer å konkurrere på for alle som ikke driver på toppnivå (enda) eller ikke er klar for de lengste løpene.

Initiativet kom fra Ringerike Trekkhundklubb, som arrangerer Vikerfjell-løpet. Tanken er at cupen kan bidra til å skape motivasjon og konkurransemuligheter for nye kjørere, unge kjørere og “tur-kjørere”. Gjennom å delta i flere løp vil kjørere kunne samle poeng og oppnå resultater.

Vi ønsker at dette skal være et bidrag for nyrekruttering og bredde i sporten. Det skal være lav terskel for deltakelse. Kanskje kan en cup gjøre rekrutteringene til løpene større og bredere.

Nå ved utgangen av september er følgende løp klare:
MUSH Synnfjell (01. – 03.01.21) - både Synnfjell Rundt og MUSH Synnfjell
Gausdal Mararton (08. – 10.01.21) - Klasser ikke avklart
Femundløpet (05.02. - 07.02.21) - F200 og junior
Hallingen (19.-21.02.21)- Klasser ikke avklart
Vikerfjellløpet (12. -13.03.21) - 135 k og 65 km og junior begge klasser

Det vil snarlig avklares om også Jotunheimløpet blir med.

Reglene er enkle
Hvert enkelt løps regler gjelder for deltakelse i det enkelte løp.
Deltakelse og fullføring er det som teller. Fullført løp gir 10 poeng i tillegg beregnes poeng ut fra plassering pr løp på denne måten: Plassering i løpet snudd på hodet. For eksempel 27 deltakere: plassering nr. 1 gir da 27 poeng, plass 27, 1 poeng. Den med flest poeng etter endt sesong er vinner av cup’en.

Må jeg melde meg på?
Du trenger ikke gjøre annet enn å delta. Arrangørene vil koordinere sine resultatlister og slik se hvem som deltar og ut fra det oppdatere resultatlister for cupen.